Ретроспективна изложба на Петър Петров беше открита в Художествена галерия – Добрич. В нея са включени творби от ателието на твореца, от Националната и няколко градски галерии в страната. Представени са живописни картини от различни периоди, графика, рисунки и керамика.
Експозицията е разположена в две от залите на добричката галерия. Поетът Сашо Серафимов определя изложбата на Петър Петров като полъх.
Художникът благодари на своя преподавател по немски език в гимназията – Борис Кънчев, който пръв открива таланта му, на помощниците за осъществяване на изложбата и на всички посетители.
Творческата му биография включва проектиране и изпълнение на музейни сбирки; фотоизложби на модулен принцип; приложна графика и др. Петър Петров е художник с отношение към проблемите на заобикалящата ни среда и е автор на декоративно – монументални пана и дизайнерски решения в Добрич и региона. Интерес в изложбата представлява макетът на кинетичната пластика „Посоки“, реализирана през 1977 г. за Автогара Добрич. Експозицията може да бъде разгледана до 30-ти октомври.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*