Извънредно общо събрание на сдружение „Управление на отпадъците – Регион Добрич” иска кметът на Каварна Нина Ставрева. Според нея и колегата й от Шабла – Мариян Жечев, сепараторът в претоварна станция Балчик не работи. Така двете общини плащат двойно за отпадъци, а не получават нито лев за рециклираните суровини.
Припомняме, че кметът на Добрич дава на съдия изпълнител Община Балчик за дължими милион и 100 хил. лв. Средствата са натрупани от началото на годината за сметта, която се извозва от претоварна станция Балчик до регионалното депо в Стожер. Кметът на Балчик Николай Ангелов, не пожела да застане пред камера, но заяви, че община Шабла дължи около 100 хиляди, а Каварна – 600 хил. лв. Задълженията на община Каварна пък, към претоварна станция, депото в Стожер и Варненската екоинспекция са едва 187 хил. лв. Кметовете изтъкват, че сепараторът в Балчик не работи и те не получават никакви средства от рециклиране.
Така общините плащат двойно за един и същ отпадък – веднъж на претоварната станция по 39 лева на тон и втори път – на депото – по 49 лева.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*