Община Добрич пристъпва към принудително събиране на над 1 милион лева от община Балчик. Дължимата сума е натрупана от началото на годината за сметта, която се извозва от претоварната станция в крайморския град до депото в Стожер.
Девет общини участват в сдружение „Управление на отпадъците – Регион Добрич”, което изгради депо в Стожер. Водеща в него е община Добрич и като такава е ангажирана да плаща таксите за оператор на сметището и на РИОСВ – Варна. Проблеми с претоварната станция в Тервел и общините, обслужвани от нея няма. Кметът на Балчик обаче, отказва да плаща. Добричкият градоначалник многократно е преговарял с колегата си без резултат. Само за август количествата отпадъци, извозени от Балчик към Стожер са 3 700 тона, докато от Добрич са 3 400.
Кметът на Балчик Николай Ангелов категорично отказа да коментира ситуацията. Очаква се община Добрич да се сдобие с изпълнителен лист до 10 дни и да пристъпи към принудително събиране на дължимата сума. Ще се търси вариант и за излизане от капана, в който е поставена, като възложител и изпълнител на сдружението.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*