Кратка демонстрация на техника за бързо четене и запаметяване на английски език представи днес бъдещ студент на добричкото висше училище по мениджмънт. Техниката е взаимствана от книгата на Тих Харис – „Четири часова работна седмица“. Младежът сподели и собствените си открития при прилагането й.
Симеон Петров тази година е завършил Хуманитарна гимназия и избрал да продължи образованието си в специалност „Международен бизнес и мениджмънт“. Има отлично представяне в различни състезания за иновации. Пред около 50 студенти от над 10 държави той представи техниката за бързо четене и запаметяване на английски. Групата е от летния академичен семестър по програма Еразъм.
При четене очите по принцип се фиксират върху първата и последната дума в изречението. Целта е точките на фиксиране да се разширят и постепенно да се обхване цял абзац и страница. Така мозъкът изгражда автоматизъм, който ускорява способността да възприема текста.
Личните открития на младежа при прилагане на техниката са, че най-бързо се чете на най-добре овладения език, при това на хартия, а не на електронен носител.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*