Благотворителен турнир по плажен волейбол, в памет на Петър Кирчев се състоя в Добрич. В него се включиха 10 двойки, а набраните средства от участници и публика – 910 лева бяха дарени на семейството на нелепо загиналия при катастрофа талантлив добричлия, състезавал се за Добруджа 07, ЦСКА, националния отбор и тимове в чужбина. Мемориалният турнир в Добрич се провежда за втори път и има няколко цели, но основната е да се предотвратят жертвите на пътя.
Лидерът на „Арда”, Кърджали и национален шампион по плажен волейбол Невен Нешев е инициатор на първия мемориален турнир в памет на Петър Кирчев, състоял се в Божурище през 2015 г. Той се присъедини към добричката инициатива и сподели, че не му е била необходима допълнителна мотивация, за да пропътува стотици километри, освен тази приятелят му да бъде запомнен, като изключителен човек.
Друга от целите на турнира – да привлече млади хора, също бе изпълнена.
С какво трябва да бъде запомнен Петър Кирчев?
В оспорваната надпревара се включиха двойки от Добрич и Варна, организаторите на турнира, централният блокировач на „Добруджа 07” Светослав Арнаудов и рехабилитатора на отбора Георги Господинов, Галин Радичков с дъщеря си, който от години е във Франция. Първото място спечелиха Живодар Иванов и Дамян Христов

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*