Спортните звезди Веселин Топалов и братята Кубрат и Тервел Пулеви играха шахмат с млади български шахматисти – европейски шампиони, във ваканционно селище Албена. Демонстративната звездна партия шах носи послание всички български деца да бъдат подкрепяни в различни видове спорт.
Младите шахматни таланти Момчил Петков и Деян Самуил Костов подходиха към срещата срещу световния шампион гросмайстор Топалов с респект. Боксьорите Кубрат и Тервел Пулеви казаха преди срещата, че и в бокса има психология както в шахмата и други спортове. Те играят винаги за победа и отхвърлиха първоначалното миролюбиво предложение за реми на шахматния шампион Веселин Топалов. От едната страна на шахматната дъска застана световният шампион Веселин Топалов, а срещу него се изправиха младите български шахматни звезди, подкрепяни и от боксовите величия Кубрат и Тервел Пулеви. Момчил Петков е трикратен републикански шампион, шампион на Европейския съюз до 12-годишна възраст и трети на световно училищно първенство. Деян Самуил Костов е европейски шампион при децата до 10 години. В помощ на звездния отбор, по време на играта, се включи и европейската ни шампионка по шахмат при 14-годишните Габриела Антова
В рамките на последвалата битка братята даваха ценни съвети на младежите как да се справят с Топалов. От своя страна легендарният Топалов коментира на живо свои и отсрещни ходове по време на партията. След настъпателна и от двете страни игра шампионът Топалов успя да постигне равенство срещу съперниците си.
Утвърдените ни звезди пожелаха на всички млади спортисти да вярват в себе си, а близките им и държавата да ги подкрепят. Именно в подкрепа на шахматните ни надежди, фондация „Веселин Топалов” организират летен шахматен лагер за деца в Албена.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*