Стратегия за развитие на трансгранична икономика в полза на природното и културно наследство на Румъния и България е разработена от Камара за търговия, индустрия и навигация – Констанца и Търговско-промишлена палата – Добрич. В нея се анализира реалното положение на 15-те области в граничния регион от двете държави.
В рамките на проект „Трансгранична икономика в Румъния и България, опазваща природното и културно наследство” в Добрич беше проведено обучение с представители на търговските палати от Видин, Велико Търново, Монтана, Русе, Силистра и домакините.
Основната цел е да развиваме културния туризъм в двете страни, като запазим културното и историческо наследство на двете държави. Следващите семинари са насочени към самите икономически субекти – ще обучаваме туристическите фирми как точно трябва да процедират.
В рамките на проекта предстоят обучения и за фирмите от секторите архитектура и строителство, земеделие и производство на енергия от възобновяеми източници, относно прилагането на Стратегията и предложените мерки в нея. Разискваните казуси са много полезни, споделиха участници.
Следващата обучителна сесия ще бъде в Русе, на 27 и 28 юли. В рамките на проекта ще бъдат отличени предприятията, които отговарят най-добре на критерия: работейки, да щадят природните и културни богатства.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*