Увеличение на заплатите във функция „Здравеопазване” договориха синдикатите с кмета на община Добрич. Със задна дата от 1 юли медицинските сестри и педагозите в детските ясли ще вземат със 7,6% повече, а за лекарите и сестрите в здравните кабинети ръстът е с 6 на сто.
Приключиха преговорите с Община Добрич по изпълнение на бюджета по дейности за първото шестмесечие. Анализът показва, че са реализирани икономии във функция „Здравеопазване“, което позволява актуализиране на възнагражденията там. Кметът на Община Добрич, КНСБ и КТ „Подкрепа“ подписаха анекс.
Основната заплата на мед. сестра става 620 лв. при 576 досега. Разчетите са направени така, че новият размер на възнагражденията да бъде гарантиран и догодина. Не се повишават само заплатите на хората с нискоквалифициран труд, за да се мотивират специалистите.
Още едно увеличение е договорено вчера – работниците от „Синя зона” ще вземат с 5% повече от 1-ви август. Синдикатите се надяват при следващия анализ през октомври, да има ръст и в други дейности, както и социални плащания, които са отложени за последното тримесечие на годината.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*