Три дни централен добрички квартал е без вода, заради последователни ВиК-аварии. Два дни служители на водното дружество копаят на едно и също място и се пукат тръба след тръба. Едновременно с това избите на нова сграда се пълнят с бистра вода от неустановен подземен теч.
Реки от питейна вода се излива по улиците в града, с най-много загуби на живителната течност и с една от най-високите й цени, докато добричлии изнемогват в юлските жеги. Заради повреда на магистрален водопровод на 11 юли цялата централна част на града е без вода. На следващия ден възниква авария по ул. „Иван Вазов” и отново голяма част от центъра е без вода до 19 часа. 3 часа по-късно чешмите отново пресъхват, заради фонтан на същото място.
Обяснението на ВиК е лаконично: 70-годишни етернитови тръби, които се пукат от най-малкото налягане.  Отстраняват една авария и на същото място се пука тръба на по-ниско ниво.
По същата улица има и паралелни, но невидими течове. От март мазето на новопостроена кооперация се пълни с вода.
Обитателите на сградата са инсталирали помпа, която изпомпва между 100 и 200 литра на час бистра вода и я отвежда в канализацията. И вече пети месец чакат решение на проблема.
Добричлии вече очакват като панацея водния цикъл, чиято първа копка най-сетне е насрочена за понеделник.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*