„XX и XXI Mеждународна лицензирана изложба на котки“ се проведе в рамките на 2 дни в курортен комплекс Албена. Тя се организира от Съюза на фелинолозите в България. Посетителите имаха възможност да видят уникални екземпляри и носители на световни титли.
На 8-ми и 9-ти юли 2017 г. в Културния център на ваканционно селище Албена се проведе изложба на 80 породисти котки от България, Русия, Украйна, Румъния, Гърция, Сърбия и Турция.
Сред екзотичните екземпляри ярко се очертава корниш рексът, която има антиалергична козина. Ореша пък е световен шампион сред британските късокосмести котки. Тя е избрана и за супер котка на България м.г., като на нея е посветена пощенска марка. Най-любвеобвилната в експозицията се оказа тази от породата канадски сфинкс. Освен на стопаните си, тя раздаваше целувки и на всички посетители, които искаха да се докоснат до коприненонежната й кожа. (голото коте без козина)
Изложбата беше отворена за участие и на собственици на домашни любимци, които не притежават сертификати за родословие. Те имаха уникалния шанс да получат експериментално родословие, в което котката, която притежават да бъде вписана като първо поколение, след експертна оценка дали домашният любимец притежава присъщите характеристики на своята порода.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*