Група от 35 доброволци от Съединените щати боядисаха оградата на читалището в добричкия кв. Рилци. Проявата съпътстваше откриването на първата детска площадка в квартала, дарение от американска компания, която изгради дестилерия в Добрич.
С народни песни, хора и боядисване на оградата на читалище „Пробуда“ бе открита първата детска площадка в квартал Рилци. Тя разполага с нови комбинирани съоръжения за игра за деца до 12 години. Поставени са и пейки. Средствата за изграждане на площадката са в размер на 12 000 лв.Те са осигурени от дъщерно дружество на американска компания, която през миналата година откри дестилерия за етерични масла в Добрич. Даренията са събрани от служителите на щатското дружество. 33-ма от тях са на едноседмично посещение в Добрич.
Водени от максимата, че за да получаваш, трябва и да даваш на обществото, доброволците запретнаха ръкави и боядисаха оградата на читалището. През следващата седмица в нашия град ще пристигне и втора група от около 35 американци, които ще се включат в други хуманитарни инициативи.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*