От 1 юли на четири неохраняеми плажа в областта са осигурени спасители, съобщиха от Областна администрация. Губернаторът е подписал договор с БЧК на стойност 66 300 лв.
БЧК осигури водноспасителната дейност на четири от неохраняемите плажове в област Добрич. От 1 юли спасителни постове има на плажовете „Фиш-фиш“, „Космос“, „Русалка“ – голям плаж, и къмпинг „Добруджа“, край Шабленска тузла.
Договорът за дейността е подписан с областния управител Красимир Кирилов в края на миналата седмица. За поредна година единственият кандидат за предоставяне на услугата е Български Червен кръст, като тази година спасителните постове ще са с два повече, спрямо предходното лято. Губернаторът е извършил проверка на местата, които ще бъдат охранявани през юли и август и е установил, че плажните ивици без стопани са обозначени с табели, на които е посочено, че са неохраняеми, а плажовете с наематели и концесионери, с табели, на които е изписан собственикът Република България, както и данните на стопанина на плажната ивица. Посочени са и цените на плажните услуги – чадър, шезлог и шалте.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*