Художествена галерия Добрич получи една от трите големи награди „В музея сме“, на фондация „Америка за България“. В началото на март от фондацията обявиха, че за наградата се търсят гостоприемни за деца места. Добричката галерия е отличена в категория „Най-добро партньорство” за дейността си в Работилницата за въображение.
Художествената галерия в Добрич получи наградата #ВМУЗЕЯСМЕ за проекта си „Слово и образ“, чрез който приобщават децата към изкуството. Той съчетава четенето с изобразителното изкуство, чрез писатели, илюстрирали сами произведенията си или художници, оставили и литературни следи. Над 100 институции са участвали в класацията за приза в 3 категории: Най-добро партньорство, Работа с деца и Фамилни програми.
Над 1200 деца от 5 до 13 години са обхванати в проекта. Те не само се запознават с творчеството на писатели-художници, но и сами илюстрират произведенията им, чрез различни форми на изобразителното изкуство. Проектът продължава с Леонардо Да Винчи, който се оказва автор и на приказки, и с финската писателка и илюстратор Туве Янсон. Паричното изражение на наградата – 5000 лева ще бъде вложено отново в работата с деца, която продължава и през лятото.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*