Народният представител Веселин Марешки е заплашвал собственици на аптеки в Добрич, Варна, Видин, Плевен и София, с увреждане на имущество и други действия с тежки последици за тях, съобщават от главна прокуратура.
Целта на бизнесмена била да принуди собствениците на здравни търговски обекти да му прехвърлят част от дялове си към негови или да прекратят дейност, съобщават от прокуратурата. Имало случаи в които искал да принуди фармацевтите да купуват при неизгодни условия лекарства от неговия склад.
Главният прокурор Сотир Цацаров днес внесе искания за снемане имунитета на народните представители Веселин Марешки, добричлийката Кръстина Таскова и Пламен Христов. На места той е действал с тяхна помощ. Исканията се основават на доказателства от разследване на Окръжна прокуратура – Варна, те са събрани за периода от есента на 2012 г. до края на 2015 г. Производството е внесено в Софийска градска прокуратура, то обаче е спряно, тъй като и тримата са народни представители и се ползват с имунитет. Главният прокурор Сотир Цацаров е сезирал Народното събрание, тъй като парламентът е органът, който може да даде разрешение за започване и провеждане на наказателно преследване на народните представители.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*