Първият Международен фестивал за танцово изкуство Кранево 2017 беше тържествено закрит снощи. Форумът предостави възможност на над 300 участници от 6 танцови клуба, да се обучават от изтъкнати хореографи и професионални танцьори и да обменят опит от различни фолклорни области на България.
Всички формации, участвали в 6-те фестивални дни в Кранево, получиха грамоти от организаторите – Христо Димитров – ръководител на националния ансамбъл „Българе” и Мая Бърдарова – хореограф на танцов клуб „Жътвари” от Добрич. И двамата изразиха удовлетворение от фестивала, уникален по своята същност със съчетанието на обучения от водещи преподаватели по хореография и танцьори, и социалните контакти, които имаха съмишленици от цялата страна и Русия.
Официалното закриване беше съпроводено от изпълнение на най-младите участници във фестивала – детски танцов ансамбъл „Калинка Вълчева” – Тервел. Те също получиха грамота за участие, но и по-голям подарък – танцът „Тракийска картина” от първия спектакъл на „Българе” – „Това е България”. Фестивалът ще продължи и ще се разраства, заявиха организаторите, които си дадоха среща тук и догодина.
Първото издание на форума завърши с изпълнения на Николина Чакърдъкова и танцьори от Неврокопския ансамбъл.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*