Възстановчици от Добричкият военноисторически клуб заминават за участие в грандиозен международен военноисторически фестивал в Москва. България ще бъде представена от 42-ма реконструктори, като в групата са включени и членове на клубовете на Национално дружество „Традиция” във Велики Преслав, Панагюрище, Силистра, Шумен, София и Казанлък.
Възстановчиците от Регионален клуб „46-ти пехотен Добрички полк” получили покана да представят България в международния военноисторически фестивал „Времена и епохи” в Москва. В събитието ще се включат 6000 реконструктори от 22 държави.
Очаква се фестивалът тази година да бъде най-мащабния. Българските възстановчици ще покажат славната ни военна история – от Средновековието до Втората световна война.
Ще пресъздадат персонажи от Първото и Второто българско царство, ще представят Сръбско-българската, Балканските, Първата и Втора световна войни.
Стотици хиляди гости и участници, изкушени от историята ще се запознаят с миналото на народа ни и славните победи на българското оръжие.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*