Входът за Албена става 10 лева от 1-ви юни. Повишаването на таксата с 4 лева е част от новата организация за ограничаване на движението на моторни превозни средства в комплекса. По нов начин ще се извършва и паркирането, само на строго определени места.
В момента в Албена се доизграждат няколко паркинга в Долна зона, като целта е за настоящия сезон да се осигурят 2650 паркоместа. Така капацитетът им ще се повиши с 82%. 376 пък са местата за автомобили в Горна зона. Цената за престой на автомобил в комплекса от 30 минути до 24 часа е 10 лева. Наемателите и служителите в комплекса също ще паркират на автогарата, но безплатно. Посетителите в курорта ще бъдат разпределени в няколко категории, като гостите на хотелите, които искат да резервират конкретно паркомясто ще заплащат допълнително по 10 лева на ден. 18 хотела предлагат тази услуга. Останалите гости, вкл. приходящите само за плаж, могат да ползват паркингите без резервация и горската алея, която става еднопосочна. Посетителите на плаж Моби Дик също ще заплащат входна такса, като бариерата за достъп до него остава отворена. Единственият безплатен паркинг е на входа откъм пътя за Балчик, със 72 места. За по-добрата ориентация на гостите, ще бъде издадена карта на местата за паркиране. Резервираните паркоместа ще бъдат оцветени в зелено, а останалите – в синьо. За неправилно паркиране се въвеждат санкции.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

1 коментар

  • Последно ходих 24-26 юни. Всичко беше в общи линии нормално. Но, вчера, събота, 26 август 2017 година, не можеше да се излезе от зоните с допълнителните 10 лева ако предварително не си платил на рецепция на хотел. Автоматът не работеше. Охраната седеше на сянка и не мръдваше. Никой не казваше защо бариерите не сработваха. Струпаха се опашки от коли както на бариерата до хотел Елица, така и на изхода от комплекса. Голяма простотия са сътворили и няма управия…