В последните три години Момчил Петков не слиза от първото място в държавното първенство по шах за момчета, а м.г. стана и шампион на ЕС. Като настоящ шампион на страната, той има право да я представя в няколко престижни първенства.
България обаче може да остане без свой представител в тези шампионати, защото клубът, за който Момчил се състезава, „Енергия 21”, не разполага с финансови средства, а от Българската федерация по шахмат по никакъв начин не стимулират младите надежди на България, признава треньорът м.с. Тодор Спиров.
11-годишният шахматист има десетки купи и медали от престижни състезания. Бронзов медалист е от Световното училищно първенство в Сочи м.г., за което получи звание кандидат майстор от Световната федерация по шахмат. Златното момче мечтае да стане световен шампион като Веселин Топалов и Магнус Карлсен и споделя, че шахът е любов.
Всеки, който желае да подпомогне финансово Момчил Петков за предстоящите му участия в престижните международни състезания, може да дари средства по сметката, изписана на екрана. Срокът за регистрация и плащане на средствата за участие в Световното първенство е до 21 юни, а за европейските първенства – до 27 юни.

СМЕТКА :
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК
IBAN: BG93UNCR75271045547310
Янка Петкова

Пейпал акаунт: yanka.petkova@abv.bg

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*