Нито едно дете няма да бъде върнато от детска градина през лятото – това заявиха в нарочен брифинг днес от кметския екип на Добрич. Той беше свикан, заради създало се напрежение в социалните мрежи по повод ограничения капацитет на работа на детските заведения от 1-ви юни до средата на септември. Ще има сборни групи и тепърва ще се уточнява графикът на ремонтите в градините.
Текст в новата общинска наредба за реда и условията за посещение в детските градини разбуни духовете на родители в социалните мрежи. Напрежението идва от факта, че през лятото те ще работят с намален капацитет, а в сборните групи ще се приемат деца по определен критерий. Днес зам.-кметът д-р Емилия Баева опроверга слуховете, че деца, чиито родители не работят, няма да бъдат приети в детските градини през лятото. Подборът на децата се състои в това, че ако има желаещи за 5 групи в дадена детска градина, но капацитетът й е за 4, децата ще бъдат пренасочвани, съобразно местоживеенето им. В момента тече проучване на нагласите на родителите за лятната ваканция.
Практиката показва, че от 2200 деца едва 300 – 400 посещават в детските градини на Добрич през лятото, а през август и по-малко.

Категория:

НОВИНИ

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*