43-годишният Радослав М. от Добрич ще бъде предаден на чешките съдебни власти, след като Добричкият окръжен съд допусна изпълнението на издадена срещу него Европейска заповед за арест. Мъжът е обвинен в незаконен трафик на наркотици и психотропни вещества, и за участие в организирана престъпна група. За тези престъпления той може да получи наказание лишаване от свобода за срок от 10 до 18 години.
Добричлията е бил обявен за международно издирване на територията на Шенген. Задържан е на 19 април 2017 година, след като повече от 6 месеца е издирван от националната полиция на територията на страната. От 20 април той е с мярка за неотклонение „задържане под стража”, наложена му от Добричкия окръжен съд.
В съдебното заседание 43-годишният мъж декларира, че е съгласен да бъде незабавно предаден на чешките съдебни власти. От чешката република е получено уверение, че след приключване на наказателното производство срещу българския гражданин, той ще бъде върнат у нас за изтърпяване на наказанието, ако такова му бъде наложено.
Решението на Добричкия окръжен съд е окончателно.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*