България за втори път се включи в световното движение „Безсмъртният полк”. 37 български града отбелязаха 9 май с портрети на българи и руснаци – герои от антифашистката епопея. Добрич за втора година е част от инициативата.
За втора година в Добрич се проведе акцията „Безсмъртният полк“, с която се отбелязва Деня на победата над фашизма. Инициативата в Русия се провежда от 10 години.
Константин Черкасов – депутат Томовски общински съвет: „В ТАЗИ АКЦИЯ ВСЯКА ГОДИНА ВСЕ ПОВЕЧЕ ХОРА СЕ ВКЛЮЧВАТ В НЕЯ, ТЯ ПОКАЗВА, ЧЕ ПОДВИГЪТ НА ЗАГИНАЛИТЕ ВОЙНИ СЕ ПОМНИ
Участниците носеха портрети на свои близки загинали в борбата срещу фашизма.
Черкасов: „МОЯТ ПОРТРЕТ Е НА РОДСТВЕНИК ГЕНЕРАЛ – МАЙОР ОТ АВИАЦИЯТА УЧАСТВАЛ В ПЪРВОТО БОМБАНДИРАНЕ НА БЕРЛИН ПРЕЗ 1941 ГОДИНА.
Сред участниците беше Недка Георгиева с портрет на добричлията Димитър Христов: „ЗАМИНАВА ЗА ФРОНТА, ОСТАВЯ ЖЕНА С 2 ДЕЦА, БИЛА БРЕМЕННА И ОТ 00:50 УВАЖАВАМ И ПОЧИТАМ ПАМЕТТА НА ЗАГИНАЛИТЕ ВОЙНИЦИ, ДАЛИ ЖИВОТА СИ ЗА БЪЛГАРИЯ.
Все повече стават участниците в инициативата всяка година. През 2016 година в нея се включиха 16 града в страната и около 20 000 души. Днес тя се проведе в 37 населени места, а участниците бяха двойно повече. В Добрич те бяха около 200 души.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*