Малките футболисти на „Добруджа” набор 2006 и 2008 г. бяха бъдат поздравени от кмета Йордан Йорданов за първите места на престижен турнир. Формациите с треньори Венцислав Желев и Борис Минков записаха по 5 победи от 5 мача на международния футболен турнир за деца Евима Къп в Банско.
Набор 2006 спечели първото място, като на финала надигра румънския гранд Стяуа с 6:2.  Титлата класира децата на суперфиналите на „Локобол“ в Москва през август, а техният наставник Венцислав Желев бе избран за най-добър треньор на целия турнир за всички възрастови групи, като неговата награда е едноседмичен стаж в клуб от Западна Европа. Йордан  Тосков бе избран за най-добър халф на турнира, а неговият съотборник Христомир Вълчанов – за най-добър вратар.
Желев сподели, че титлата най-добър треньор за него е от второстепенно значение.
В мача за първото място набор 2008 на Добруджа, воден от Борис Минков, победи македонския „Академия Пандев“ с 2:1. При 9-годишните отборът на Добрич също взе 2 индивидуални награди за най-добър вратар – Георги Арнаудов и за голмайстор на турнира – Илиян Гатински. В чест на победата кметът подари на двата отбора знамето на Добрич – за да напомня на децата, че на турнири играят за своя град и с гордост да се състезават за него.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*