32-годишен турски гражданин е осъден ефективно за повторно нелегално преминаване на българската граница. Заловен е вчера, в района на граничен пункт Дуранкулак. Това е второто му нарушение на българската граница.
Окръжен съд – Добрич потвърди присъда, постановена от Районния съд в Каварна срещу турски гражданин, от кюрдски произход, за незаконно преминаване на границата. 32-годишният Вейсел Д. е признат за виновен в това, че на 3 април 2017г., в района на ГКПП Дуранкулак, в условията на рецидив, е излязъл нелегално през държавната граница на страната, за което е осъден на 1 година лишаване от свобода и глоба от 100 лева. Съдът в Каварна е привел в изпълнение и условно наказание от 5 месеца, наложено на подсъдимия от Районен съд – Свиленград за същото деяние. 32-годишният мъж ще трябва да изтърпи двете присъди при първоначален общ затворнически режим.
Окръжният съд потвърди присъдата, след като прецени, че той съзнателно е нарушил граничния режим – придвижвал се е по черни пътища и без необходимите документи. Опростени му бяха само разноските за преводач.
Решението на Окръжен съд – Добрич не подлежи на обжалване и протест.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*