Областен информационен център – Добрич награди участниците в конкурса „Европа в моя регион през моите очи”. Днешният ден – 25-ти април е избран неслучайно, това е датата на присъединяване на България към Европейския съюз.
Събитието е посветено на 60 годишнината от създаването на Европейския социален фонд и на 10 годишнината от присъединяването на България към ЕС. В конкурса за рисунка и фотография участваха ученици от цялата област. Първо място в конкурса за рисунка завоюва петокласничката от природо математическа гимназия Александра Николова, а за фотография – Димитър Петров от езикова гимназия.
Димитър Петров е избрал емблематичен обект за своята снимка – езерото в градски парк „Св. Георги”, обновен по европейски проект, а фотографията е умишлено състарена, за да подскаже древните ни корени. Александра Николова е нарисувала обединена Европа като съвкупност от таланти. Петокласничката е отредила подобаващо място на орфеевите наследници – музикалните таланти от добричката певческа школа.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*