Добричкото ДКЦ 2 натрупа дълг от над 2 милиона лева. Задълженията са основно към Националната агенция по приходите. Търси се изход от ситуацията, като един от вариантите е общинското дружество да бъде продадено.
За тежкото финансово състояние на общинското дружество става ясно от отчет, който предстои да бъде разгледан на заседание на Общински съвет – Добрич. До края на миналата година задълженията на дружеството са в размер на 2 146 000 лв., от които близо 1 800 000 лв. са за неплатени данъци и осигуровки. Преди 9 години е направена недалновидна инвестицията в ядрено-магнитен резонанс, която се оказа чиста икономическа загуба, защото не носи приходи, поради техническа непригодност на апаратурата. Паралелно с това, през последните 8 стопански години дружеството е натрупало осигурителни задължения и лихви по тях в размер на 1,7 млн. лв. 3 са вариантите за излизане от кризата, съобщи кметът Йордан Йорданов. Третият вариант е търсене на инвеститори, които да купят общинското дружество. Въпреки финансовите сътресения, пациентите няма да усетят разлика и в досега предлаганите медицински услуги.
Окончателното решение за съдбата на ДКЦ 2 ще бъде взето до месец. Смяна на ръководството му няма да има, заяви Йорданов.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*