Изложба „Студенти и преподаватели“ ще бъде представена в Художествената галерия в Добрич.  Студентите са от бакалавърска и магистърска степен на специалността „Педагогика на обучението по изобразително изкуство“ в Шуменски университет, а преподавателите – от катедра „Визуални изкуства“.
20 студенти и 11 преподаватели от Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ ще представят артистична изложба в Художествената галерия в Добрич. Тя ще бъде открита на 19 април в двете зали в галерията.
В голяма част от над 70-те произведения, могат да се видят различни художествени стилове, направления и жанрове, интерпретирани в живописни платна, графики, фотографии, обекти и нови медии.
Изкуството е универсален начин младите художници да опознаят себе си като творци и като личности, да открият визуален стил на изразяване. Чрез него те извеждат своя уникален пластически език, заявяват артистична територия и осъществяват индивидуалната си комуникация със света.
Много от представените преподаватели са лауреати на международни и национални отличия за изкуство, а възпитаниците им – носители на редица награди от национални и локални конкурси.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*