Община Добрич, съвместно с кметство Меджидия, Румъния, ще кандидатства по европейски проект „Добре свързан регион“ за обновяване и реконструкция на пътни отсечки, предложени от двете общини – партньори.
Общата стойност на проектното предложение е в размер на 8 000 000 евро, като бюджетът за нашата община е 4 000 000 евро. 85% от безвъзмездната помощ ще са финансирани от европейски фонд, 13% от националния бюджет, а община град Добрич трябва да осигури 2% от общата стойност на проекта. Решението за участие на общината предстои да бъде обсъждано на общинска сесия в края на месеца.
Със средствата се предвижда да бъде извършен ремонт на невралгични точки в нашия град. Една от тях е част от бул. „Добруджа“ от кръговото кръстовище на кв.Рилци към центъра на Добрич и в двете платна. Състоянието му е лошо, лаконично коментираха хората.
Припомняме, че бившият премиер Бойко Борисов пък коментира в Добрич, че този пътен участък спокойно може да кандидатства за рекордите на Гинес по брой кръпки и обеща пътя да бъде ремонтиран по проекта за воден цикъл.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*