Скачане с чувал, бягане, боулинг. Това бяха само част от спортните игри организирани за възрастни с увреждания в Добрич, които се проведоха днес. Инициативата е част от кампанията „Бъди здрав“
Спортни игри между потребители на „Дневен център за възрастни с увреждания“ и „Защитени жилища“ бяха организирани днес. Те са част от кампанията „Бъди здрав“.
В игрите се включиха потребители на възраст от 20 до 40 години и от двете социални заведения.  Участниците бяха разделени на два отбора, които се съревноваваха в 5 игри: скачане с чувал, стрелба по балони и мишена, бягане по пътека и боулинг.
Всички участници са преминали предварителна подготовка, а днес те ще получат и грамоти за добро представяне, каза директорът на центъра Албена Донева. Тя информира, че за втора година се включват в кампанията „Бъди здрав“.
Част от инициативата бяха и беседите за здравословно хранене изнесени пред потребители на  Центъра за социална рехабилитация и интеграция.
За потребителите бяха подготвени и ястия от здравословни продукти. Целта е да усетят, че храната освен здравословна може да бъде и вкусна, казват организаторите
За втора поредна година Община Добрич организира кампания „Бъди здрав“. Тя е посветена на  Световния ден на здравето – 7 април и включва различни инициативи, които целят да приобщят добричлии към здравословен начин на живот.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*