Областният управител на Добрич трябва да предложи за одобрение на министъра на туризма схеми за обезпечаване с водоспасителна дейност през летния сезон на неохраняемите морски плажове, в срок до 30 април 2017 г. Това се посочва в издадена заповед на министъра на туризма Стела Балтова.
В заповед на министъра на туризма са обявени списъците на неохраняемите морски плажове към 31 март 2017 г., които към момента са 103 по цялото Черноморие и още три за природосъобразен туризъм. В област Добрич неохраняемите плажни ивици са 17.
Очаква се техният брой да намалее през април, защото част от обявените за неохраняеми плажове, са в процедури за отдаване под наем. Предстоят търгове за Нов плаж – Балчик и Кранево – централен. За други 8, сред които и Крапец – север, ще бъдат обявени процедури през април. По отношение на още 8 морски плажа има висящи съдебни спорове и сред тях е Балчик – централен. Предстои актуализиране на заповедта на министъра за неохраняемите плажове, след приключване на съдебните спорове и след избор на изпълнител на обявените и предстоящи търгове.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*