Синята зона в Добрич се сдоби с 67 нови паркоместа – 12 от тях са по бул. „3-ти март“, а 55 – по бул. „Добруджа“. Това решиха съветниците на града с приемането на нова наредба за движението по пътищата.
Нова наредба за организацията, безопасността на движението и дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците на територията на град Добрич прие днес общинският съвет с 36 гласа за, 1 против и 1 въздържал се.
С нея се разширява обхватът на синята зона. Въвежда се платено паркиране и по бул. „3-ти март“ – в частта от математическа гимназия до историческия музей и по бул. „Добруджа“ – от кръстовището с бул. „25-ти септември“ до ул. „Отец Паисий“. Паркоместата стават общо 567 за цялата синя зона в града.
Няма да се въвежда синя зона в района около летния театър, както първоначално бе заложено в наредбата. В този участък ще бъдат забранени паркирането и престоят, за да се избегнат тапите при изчакване на светофара. При обсъждането на наредбата днес постъпиха предложения за допълнително разширяване на обхвата на синята зона в Добрич с части от улиците „Страцин“, „Райко Даскалов“, „Христо Смирненски“, „Славянска“, „Кирил и Методий“, „Максим Горки“ и други. След дискусия бе решено, че най-удачно е решението затова да бъде взето след нарочно заседание на постоянната комисия по транспорт, съвместно с общинска администрация, КАТ и други органи.
С приетата днес наредба бяха регламентирани и две предстоящи нововъведения – смс-паркиране в синя зона и закупуване на паяк.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*