Варненски данъчни засилиха дистанционното наблюдение на фискалните устройства на територията на цяла Североизточна България. Те установили реално ниски обороти в магазини и заведения в Добрич. Извършени са проверки на място. Съставени са актове, предстои запечатване на търговски обекти.
Търговски обекти в централната градска част на Добрич отчитат нереално ниски обороти, установили варненски данъчни при дистанционно наблюдение на фискалните им устройства. На място в града са изпратени екипи, които правят контролни покупки в 10 заведения и магазини. В четири от тях е установено, че не се издават касови бележки и се укрива оборот. На 2 обекта за бърза закуска, един магазин за продажба на мобилни телефони и оптика са съставени актове и предстои те да бъдат запечатани за срок до 30 дни. В баничарница и магазин за дрехи пък е установена разлика в касовата наличност и отразеното на касовите апарати. На тези търговци също са съставени актове.
От НАП Варна напомнят, че принеиздаване на издаде на фискален бон, санкцията е от 500 до 2 000 лв. При повторно нарушение от 1000 до 4 000 лв. Продавача също търпи глоба от 100 до 500 лева.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*