40.78 % е избирателната активност в област Добрич към 17.30 часа. Своя вот са упражнили 75 106 добруджанци.
Най-висока е избирателната активност в община Шабла – 48.4%, а най-ниска в Крушари, където са гласували 29 на сто от имащите право на вот. В РИК до момента са постъпили 6 жалби, като 90% от тях са неоснователни, съобщи председателят на комисията Добромир Добрев.
3 досъдебни производства са образувани за купуване на гласове в цялата област, съобщи окръжният прокурор Пламен Николов. Сигналите са много повече – заведени са над 20 преписки, но само в 3 от случаите полицейските проверки са ги потвърдили. Купуването на вота е ставало под различна форма – с пари и с хранителни продукти. Все още няма повдигнати обвинения, уточни прокурорът.
Припомняме, че 132-ма кандидати за народни представители от област Добрич се борят за 6 места в парламента. Общият брой на избирателите е 184 199 души. Секционните избирателни комисии са 384. 316 служители на ОД МВР Добрич са ангажирани в охрана на изборните помещения, вкл. пожарникари, служители на Гранична полиция и разследващи полицаи. Командировани са и 20 жандармеристи от Варна. Няма сериозни нарушения на изборния процес.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*