Седмица на търпението проведоха в СУ „П.Р.Славейков“ в Добрич. Така учители и ученици показаха, че подкрепят инициативата 25 март – Благовещение, да бъде отбелязан като специален ден – Ден на търпението. Днес бе финалът на събитието, който беше отбелязан по интересен начин.
Ученици и учители от СУ „П.Р.Славейков“ изписаха думата търпение на двора на учебното заведение в голямото междучасие. Инициативата бе финалът на „Седмицата на търпението“, която се проведе от 20 – ти до 24 – ти март.
Децата държаха разноцветни балони с послания, свързани с търпението. Някои ученици бяха с облекло в жълт цвят – символ на слънцето, други пък носеха слънца – символ на топлината. Ученици и учители извиха кръшно право хоро – символ на вечността.
Така славейковци днес казаха „Не на агресията“, която става все по-тревожен проблем в българското училище. Агресията засяга най-беззащитната и уязвима част на обществото – децата. Всеки един случай е индивидуален, но най-общо това е поведение, с което детето цели да бъде забелязано или да компенсира някаква липса. За преодоляването му, за овладяване на гнева и за контрол на негативните емоции, от изключително значение е да отговорим с любов, грижи, внимание, търпение, зачитане, толерантност, казват още славейковци.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*