Добрич ще се включи за пети път в поредното издание на глобалната инициатива „Часът на Земята”. Тя се провежда за първи път през 2007 г. в Австралия. Тогава в рамките на един час, хората изразяват своята воля за справяне с климатичните промени, като загасят осветлението в домовете си. В рамките на шестдесет минути притъмняват и фасадите на знакови сгради и културни паметници.
В знак на съпричастност на 25 март от 20.30 до 21.30 часа в Добрич ще бъде изключено фасадното осветление на Дом–паметник „Йордан Йовков”, на храмовете „Света Троица”, „Свети Георги” и част от уличното осветление в тези райони. Ще бъдат загасени светлините и в Областна администрация.
Тази година инициативата е под мотото „Загаси светлините, отвори очи за планетата!“. „Часът на Земята“ е най – популярната международна природозащитна инициатива. В нея се включват над 170 държави и над 7000 града, правителства и бизнеси – обединени в общи действия за справяне с климатичните промени и опазване на природните ресурси на планетата. В България кампанията се провежда от 2009 г. и нейните привърженици стават все повече. Град Добрич се включва в инициативата за първи път преди пет години. Нека на 25 март изгасим осветлението си за 1 час и да дадем своя принос в борбата с климатичните промени, призовават от общината и от областна администрация В Добрич.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*