Изборният ден на 26 март ще започне в 07.00 ч. и ще приключи в 20.00 ч. Днес до 17 часа партиите и коалициите подаваха в РИК заявления за регистрация на застъпниците на кандидатските листи за избор на народни представители в 44-ото Народно събрание.
Днес бяха раздадени на секционните избирателни комисии всички документи, свързани с вота. От Областна администрация обръщат внимание на председателите на СИК-ове, че в деня на вота, трябва навреме да отворят комисиите, тъй като през нощта в 3 часа, страната преминава към лятното часово време и преместваме стрелките на часовника с един час напред.
Когато в 20.00 часа пред изборното помещение има негласували избиратели, председателят и секретарят на комисията установяват техния брой и самоличност, предават документите си за самоличност и само те се допускат до гласуване след 20.00 часа, но не по-късно от 21.00 часа.
Председателят на Районна избирателна комисия Добрич Добромир Добрев съобщи, че за вота в неделя ще има една подвижна секционна избирателна комисия, чийто състав е 7-членен. Общият брой на СИК е 381 в областта, добави още Добрев. 132-ма са регистрираните кандидати за народни представители от различните партии и коалиции, като РИК е заличила петима по различни причини.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*