Професор Стефан Данаилов беше посрещнат на крака и с бурни аплодисменти в залата на НТС. Добричлии бяха дошли да зърнат великия актьор – любимец на поколения българи. Данаилов посети нашия град за да заяви своята подкрепа за кандидатите за народни представители от Добрич на коалиция „БСП за България“ с номер 10 в бюлетината. „Моята интуиция говори, че ще сме първа политическа сила“, каза той.

„Изключително важно е да има средства за култура, защото това, което досега държавата е разпределяла за финансиране, е крайно недостатъчно и резултатът е трагичен“, сподели проф.Данаилов. Картината с културата в Добрички регион, а и в цялата страна не е цветуща.

На всяка цена трябва да започне сериозна работа върху стратегията за развитие на културата, каза още Данаилов.

Стефан Данаилов сподели, че има много спомени свързани с нашия град. Той се върна в годините назад, когато често е играл на сцената на добричкия театър и че Добрич след промените е бил червената крепост. Той отговори на многобройните въпроси на добричлии. На срещата присъства водачът на листата на червените от 8-ми добрички многомандатен избирателен район Красимир Янков. Заедно с него бяха кандидатите за народни представители от добричката листа – Николай Колев, Даниел Йорданов,Мая Димитрова, Светлин Колев, Здравко Здравков, Дариела Вълканина, Боян Съркизов и Желка Керанова.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*