Промяната започва от нас, заяви в Добрич председателят на АБВ Константин Проданов. Той се срещна с граждани в Огледална зала и представи основните политики за развитие на България на коалиция „АБВ – Движение 21”. Проданов визира оставката на старото ръководство на АБВ, дало път на млади професионалисти в политиката. Той подчерта, че листата на коалицията за 8-ми многомандатен район е изцяло от добруджанци. Нещо повече, всички общини в областта имат свои представители в нея, а самият той е наполовина добричлия, тъй като майка му е оттук.
Проданов подчерта, че във философията на програмата за развитие на страната ни, АБВ поставя акцент върху човека и негово благосъстояние, а държавата трябва да е по-активна във всяко отношение. АБВ предвижда промяна в данъчната система – премахване на плоския данък за физическите лица и прогресивна система с необлагаем минимум. Целенасочена политика за растеж на доходите – минималната заплата може и трябва да нараства, заяви Проданов, който подчерта, че пазарът няма място в здравеопазването и образованието.
Водачът на листата и председател на АБВ за региона – Милко Пенчев заяви, че осъзнатата отговорност, която поема, расте с всеки изминал ден. Пенчев съобщи, че е поел и ангажимент към шабленци за решаване на проблемите им, свързани с къмпинга и лечебната кал в общината. Той изрази задоволство от партньорството с Движение 21 и надежда, че коалицията ще постига своите цели.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*