Галя Захариева: ГЕРБ в своята програма за образование поставя на първо място учителя
Кръгла маса, посветена на образованието, организира в Добрич ПП ГЕРБ. В нея се включи Галя Захариева – депутат в 42-то Народно събрание, вицеадмирал Пламен Манушев – водач на листата на партията в 8-ми МИР – Добрич и Живко Мартинов – втори от листата.
„Това, което предлагаме за следващ управленски мандат на ПП ГЕРБ не е само декларативното „Образованието е наш пиоритет“, заяви Захариева.
Тя сподели, че това трърдение не е само на учителите и хората свързани с образованието в ПП ГЕРБ, а и на всички симпатизанти и членове на изпълнителната комисия на партията.
Галя Захариева представи акцентите от управленската програма на ГЕРБ в сектор „Образование” пред учители и директори от региона. Тя посочи три най-важни задачи, които трябва да се изпълнят. Да направят българските деца и младежи по-високообразовани и конкурентносособни на своите връстници по света, да се мотивират учителите с възможности за постоянна квалификация, като в програмата за образованието ГЕРБ поставя учителя в центъра. И третата задача е да се подобри материалната база на училищата, да се въведат иновативни и интерактивни методи на обучение.
Сред основните акценти в сектор „Образование”, Галя Захариева посочи промяната в системата на делегираните бюджети и финансирането да не зависи от броя на учениците. Според нея това ще спре закриването на детски градини и училища заради неправилна формула.
В управленската програма на ГЕРБ е включено и двойно увеличение на заплатите на учителите, разработването на Национална програма, с която да бъдат подкрепени младите учители и да се превърне учителската професия в една от най-предпочитаните и други.
След представянето на програмата, директори и учители от Добрич и областта активно се включиха в дискусията, давайки конкретни предложения за развитие на българското образование.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*