Среща-дискусия, посветена на социалните дейности, организира ПП ГЕРБ в Добрич. В кръглата маса участваха вицеадмирал Пламен Манушев – водач на листата на ГЕРБ в 8-ми МИР – Добрич и Зорница Русинова – министър на труда и социалната политика във второто правителство на Бойко Борисов.
Тя представи програмата на ГЕРБ в социалната сфера. Програмата е ориентирана към хората, тя е за гражданите на България, заяви Зорница Русинова. В центъра й са човекът, семейството, децата, образованието, доходите и благосъстоянието, обясни тя. Трябва да върнем престижа на образователната система и на българския учител, и да ликвидираме неграмотността, ангажира се Зорница Русинова. Тя съобщи, че семейните помощи категорично ще бъдат спирани, когато детето не посещава училище.
От ГЕРБ са готови и с реформа на системата за ТЕЛК. Планира се дейността да премине към НОИ, след което поетапно ще трябва да бъдат препотвърдени всички 980 000 ТЕЛК-ови решения. Граждани и представители на неправителствени организации отправиха конкретни предложения и поставиха своите въпроси пред Зорница Русинова и Пламен Манушев.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*