„В райони като Добруджа земеделието е гръбнакът на икономиката и това винаги е било разбирането на двете правителства на ГЕРБ, тя осигурява хранителната сигурност на България”, заяви в Добрич на кръгла маса по земеделие бившият аграрен министър Десислава Танева. Тя подчерта, че всички показатели в отрасъл „Земеделие“ през последните години бележат растеж както за страната, така и за област Добрич. В добричко се наблюдава нарастване на площите със зеленчуци два пъти и на трайните насаждения с 6%. По-интензивен е ръстът в животновъдството – 19% при свинете и почти толкова при говедата. Десислава Танева представи приоритетите на ГЕРБ за високотехнологично модерно и ефективно земеделие. При нов мандат на ГЕРБ, ще се прилагат всички досегашни мерки за подкрепа на земеделските стопани с национални средства, като ще има и нови схеми. Една от тях е управление на риска в земеделието с бързи компенсации.
Земеделските производители поставиха конкретни проблеми и въпроси пред Десислава Танева в над 3-часова дискусия. На срещата присъстваха кандидатите за депутати от ПП ГЕРБ за област Добрич вицеадмирал Пламен Манушев, водач на листата, Живко Мартинов, Даниела Димитрова, Красимир Николов, Симеон Симеонов.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

1 коментар

  • криско 3 години ago

    Тази жена е долна лъжкиня.съкрати 50 човека,тези хора останаха без работа,а на нея не и пука,та нали тя си взима.заплатата .