Системата на здравеопазване трябва да бъде реформирана така, че да гарантира еднакъв достъп на всички до качествени здравни грижи, независимо от региона, в който живеят. Това заяви в Добрич д-р Даниела Дариткова – председател на Парламентарната комисия по здравеопазване в 43-то Народно събрание и кандидат за народен представител от ПП ГЕРБ.
При лечението най-голямо значение има доверието, което пациента има към лекаря, който му осигурява медицинската грижа, заяви Дариткова.
Давидкова представи приоритетите в заложени в предизботната програма на ПП ГЕРБ пред представители на здравния сектор в Добрич.
Друг приоритет в програмата на ГЕРБ е заменяне на клиничните пътеки, като начин на отчитане на болничната дейност и финансиране.
В програмата на ПП ГЕРБ има и ясно разписани намерения в лекарствената политика. На срещата присъства вицеадмирал Пламен Манушев – водач на листата на ГЕРБ в Добрич, Живко Мартинов -втори в листата. Той изказа благодарности към д-р Дариткова от името на десетките добруджанци получили лична подкрепа от нея при решаването на здравословните им проблеми.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*