Докога ще сме заложници на ВИК. Това попитаха живущи в кооперация по ул. Васил „Априлов“ в Добрич. Хората се оплакват, че основите на блока им се рушат заради ВИК авария, която пълни мазите им с вода от години. В момента аварията е отстранена, но докога никой не знае.
Огромната дупка, която беше оставена след ВИК авария пред жилищна кооперация в централната част на Добрич в края на януари вече е запълнена. Това съобщиха живущите в в блока по ул.“Васил Априлов“ в Добрич. Хората обаче се притесняват, че решението на проблема с теча е само временно и е въпрос на дни тръбата отново да се спука. Мазите на блока непрекъснато се наводняват вече са се срутили стените на няколко от тях. Шефът на водното дружество, Петър Калчев обясни, че специалисти са обследвали мястото и в момента течове няма. За да се смени тръбата обаче, ще трябва да се почака старта на водния цикъл, тъй като водното дружество няма средства за такива цели. Според него опасност от срутване на блока няма.
Припомняме, че проблемът с аварията датира от доста години. Тя е отстранявана многократно, но ефектът бил временен. При последния случай в основите на блока близо 20 часа се е изливала питейна вода.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*