Кръгла маса, посветена на развитието на спорта в България и в Добрич, се проведе в хотел „Изида“. Участваха Красен Кралев – министър на спорта във втория кабинет на Борисов, кандидат-депутатите от ГЕРБ вицеадмирал Пламен Манушев, Живко Мартинов и Ваня Колева, най-титулуваният български боксьор Ивайло Маринов, президенти и треньори на почти всички клубове в нашия град.: Красен Кралев представи програмата на ГЕРБ в областта на спорта за следващите 4 години. Бившият спортен министър заяви, че след месец започва ремонт на лекоатлетическата зала в Добрич, продължават грижите и за стадиона.
Председателят на спортната комисия към общинския съвет Младен Матеев заяви, че градът ни се нуждае и заслужава нова зала за 4000 зрители. Според Кралев обаче, оптималният капацитет е до 1500 – 2000. Президентът на ВК „Добруджа 07” Галин Господинов подчерта, че сегашната зала не отговаря на критериите за международни срещи, а новата ще бъде многофункционална. Матеев отбеляза, че Добрич има два отбора, участващи в евротурнирите – волейболния и хандбалния, а залата ще бъде достатъчно ангажирана, защото ще може да домакинства и на държавни първенства по бокс, борба, вдигане на тежести.
Представителите на спортните клубове поставиха множество въпроси, като Красен Кралев се ангажира за съдействие по всеки конкретен проблем.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*