10 години от създаването на Добрички административен съд се навършват днес. 11 са съдиите при сформирането му през 2017 г. Днес един от тях е във Върховен административен съд, двама в софийския и двама във варненския административен съд.
Юбилеят на Административен съд – Добрич беше почетен от кметове, областния управител, юристи. Председателят на съда Красимира Иванова припомни, че добричките магистрати бяха от първите в страната, запознали се отблизо с добрите практики в европейското правораздаване.
Първият председател на Добричкия административен съд, понастоящем съдия от Върховния, подчерта, че оттук започна реалната реформа в системата.
Поздравления за юбилея бяха отправени от официалните гости, а магистратите наградиха деца от у-ще „Св. Кл. Охридски”, участвали в тематичен конкурс за рисунки.
Общо 7748 дела са постъпили в Добричкия административен съд от създаването му до края на м.г. Свършените са 7 614, като останалите – 134 са висящи. 1382 от решенията на местното съдилище са обжалвани пред Върховния административен съд, като по-голямата част от тях са потвърдени и 358 са напълно или частично отменени.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*