Окръжен съд – Добрич потвърди присъда на Районния съд в Тервел от 2 години затвор, постановена срещу 60-годишния Веселин от варненското село Радан войвода. Мъжът е признат за виновен в това, че на 7 март 2016 г. в тервелското село Нова Камена, е откраднал 37 пчелни кошера на стойност 8 140 лева.
Подсъдимият отишъл с микробус до пчелин в землището на селото, отстранил част от оградата с бодлива тел и натоварил кошерите, заедно с намиращите се в тях пчелни семейства. Той имал намерение да ги продаде, но кражбата била разкрита от полицията. Пред съда в Тервел подсъдимият е признал вината си, и присъдата срещу него е по бързата процедура, като първоначално определеното му наказание е редуцирано с една трета.
Пред втората съдебна инстанция той обжалва присъдата с мотива, че тя е несправедлива.  Окръжните магистрати счетоха, че самопризнанието на подсъдимия не може да се приеме за смекчаващо вината обстоятелство, тъй като е направено в хода на съдебното следствие, когато вече са събрани достатъчно данни за извършеното престъпление. Отчетен беше и фактът, че 60-годишният мъж е осъждан многократно.
Актът на Окръжен съд – Добрич е окончателен и не подлежи на обжалване. Наказанието си  Веселин ще търпи в затвор или общежитие от закрит тип при първоначален строг режим.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*