Консултации за съставите на Секционните избирателни комисии за предсрочните парламентарни избори на 26-ти март се проведоха днес в Община Добрич. Те бяха водени от кмета на общината Йордан Йорданов. Секциите са 129 и включват 1145 души.
Парламентарно представените партии и коалиции в 43–то Народно събрание внесоха необходимите документи и списъци за съставяне на СИК, с изключение на „Презареди БГ“. Местните политици допуснаха компромис партията на Николай Бареков, да внесе своите списъци утре до 17 часа, въпреки, че срокът изтича днес. Забавянето е заради пълномощното на представителя й Пламен Добрев, пристигнало късно снощи. Припомняме, че ЦИК отказа регистрация с новото име на „България без цензура“, но след решение на ВАС от вчера, допусна в изборите „Презареди БГ“. Политическите представители приеха без възражения предложенията на общинска администрация за броя и членовете на Секционните избирателни комисии и разпределението им по партии и коалиции. То е според Методическите указания на ЦИК и РИК. Ще има и 2 подвижни секционни комисии, чийто състав ще се сформира допълнително. За база бяха взети предходните избори, когато 30 души са подали заявления за гласуване в подвижна урна.  Срокът изтича на 11 март, но очакванията са броят на тези гласоподаватели да се потвърди. Заради закриването на у-ще „Дора Габе”, секции 69, 71, 72 и 76 се местят в у-ще „Св. Кл. Охридски” под същите номера.
Кметът пожела успех на партиите и коалициите и изрази надежда за аргументирана битка на идеи между всички участници, за честни избори.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*