Офертите за саниране на първите блокове в Добрич предстои да бъдат разгледани, съобщи зам,-кметът Росица Йорданова. Тя съобщи, кои ще са сградите, които първи ще усетят европейското финансиране.
Първите блокове в Добрич, които ще усетят европейско финансиране по Националната програма за саниране, съобщи зам.кметът Росица Йорданова. За тях вече са в ход процедурите, уточни тя. Става дума за 10 жилищни сгради в града.
Подадени са 43 оферти и в момента се гледат на първи етап, според лично състояние и критерии за подбор.
Съгласно насоките на Националната програма, изискване е избраният изпълнител, да не участва или да не изпълнява мерки по СМР по същата програма, към момента на избор. За останалите блокове също има обследване, технически паспорт. Тъй като вече е изработена обществената поръчка за първите десет блока, въпрос на време и на ресурс е да може да се пусне поръчка и за останалите 30 блока, каза зам.-кметът.
Йорданова съобщи още, че за последните блокове подадени през юли, които подлежат на саниране по Оперативна програма регионално развитие, предстои да бъде изработена обществена поръчка и да се търси изпълнител.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*