Поредни присъди за нелегално преминаване на границата постанови Районният съд в Генерал Тошево. Те са срещу четири жени и четирима мъже от иракски произход. Едната от присъдите е ефективна.
Осем иракски граждани получиха наказания за това, че на 23 декември 2016 година в землището на село Вичево, община Генерал Тошево са пресекли нелегално границата на страната. Нарушителите, между които 4 жени, са били заловени от граничните власти на Румъния и върнати обратно в България.
За 7 от тях Районният съд постанови наказания от 6 месеца условно лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок, както и глоби от по 100 лева. Единият от иракчаните е заловен за втори път, за което получи ефективна присъда от 6 месеца и глоба от 200 лева. и ще я изтърпява при първоначален строг режим в затворническо заведение от закрит тип.
Всички наказания бяха наложени, след като Районният съд одобри споразумения, сключени между прокуратурата, чуждите граждани и техните защитници. Постановените съдебни актове са окончателни и влизат в сила веднага

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*