В Окръжен съд – Добрич се проведе поредно заседание по делото за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество от бившия главен архитект на община Каварна Юлиян Илиев. В днешното заседание съдът допусна намаление на претендираната сума – от 4,7 млн. лв. на 4,3 млн. лева.
Добричкият окръжен съд уважи молбата на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, която се отказва от предявения иск за отнемане от Юлиян Илиев на двуетажна жилищна сграда в Каварна, чиято пазарна стойност към настоящия момент е близо 300 хил. лева. Комисията изразява становище, че поземленият имот не подлежи на отнемане, тъй като е придобит преди началото на проверявания период – е от 24 юни 2003 г. до 24 юни 2013 година. Комисията внесе пред съда и направени корекции в исканите суми от продажби на един поземлен имот в Каварна, две ниви и лек автомобил. В резултат на това общата цена на първоначалния иск се намалява с около 400 хил. лева. Следващото заседание по делото беше насрочено за 15 май. Тогава пред съда ще бъде представено заключението по комплексна съдебно-икономическа експертиза, което да установи стойността на цялото имущество на ответниците, предмет на отнемане в полза на държавата.
Производството по иск на Комисията, беше образувано в края на 2014 година срещу арх. Юлиян Илиев, съпругата му и двете им дъщери. Срещу тях са внесени искове за отнемане на земеделски земи, апартаменти, терени в курортни зони в община Каварна, автомобили, дружествени дялове и средства от продажбата им, и суми по множество банкови сметки. По данни на комисията, арх. Илиев е във фиктивен развод със съпругата си и двамата продължават да живеят заедно.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*