12 са милионерите в добричко, сочи статистиката на декларираните доходи от физически лица през м.г., съобщиха от офиса на НАП в Добрич. Те са основно земеделски производители и търговци на селскостопанска техника. Тази година все още няма декларация със седем цифрени суми.
540 добруджанци декларираха доходите си от началото на данъчна кампания 2017, съобщи началникът на отдел „Обслужване на клиенти“ Антоанета Иванова.
Срокът за фирмените декларации е 31 март 2017 г. Новите годишни данъчни декларации за облагане на доходите на физическите лица за 2016 г. са публикувани на сайта на НАП, има ги и в салона за обслужване на клиенти. 45% от добруджанците и над 80% от фирмите декларират доходите си по електронен път.
От тази година гражданите и фирмите могат еднократно да коригират годишната си данъчна декларация до 30 септември. Въвежда се и ново данъчно облекчение за безкасови плащания. То ще се ползва с подаване на данъчната декларация през 2018 г. От НАП Добрич напомнят, че физическите лица могат да подават декларация с баркод, чрез която дължимият данък се изчислява автоматично. Както и че от първи януари задължителната месечна здравна вноска за безработните става 18,40 лева.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*